ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Εξετάζει πλαφόν στις εισαγωγές χάλυβα

13:58 - 08 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Τουρκία: Εξετάζει πλαφόν στις εισαγωγές χάλυβα
Ποσοστώσεις στις εισαγωγές χάλυβα θα επιβάλει η Τουρκία από τις 17 Οκτωβρίου, με πρόσθετο δασμό 25% σε εισαγωγές που υπερβαίνουν τις ποσοστώσεις, ανέφερε σε κατάθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τη Δευτέρα, επικαλούμενη αύξηση των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει τη διερεύνηση μέτρων έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ επέβαλε δασμούς ύψους  25% στον χάλυβα.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στον ΠΟΕ ότι θα επιβάλει ποσοστώσεις στις εισαγωγές χάλυβα για να προστατεύσει την τουρκική χαλυβουργία από την αύξηση των εισαγωγών λόγω της πτώσης της λίρας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία τον Αύγουστο υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά των αμερικάνικων δασμών στις εισαγωγές μετάλλου .

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι θα διπλασιάσει τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο σε 50% και 20%, αντίστοιχα, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας σε σχέση με την κράτηση του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 08 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.