ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί μειώνεται η εμπιστοσύνη των Ρώσων στον Πούτιν

17:04 - 08 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Γιατί μειώνεται η εμπιστοσύνη των Ρώσων στον Πούτιν
Κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τους Ρώσους πολίτες.

Το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada-Centr παρουσίασε έρευνα, σύμφωνα με την οποία πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, η δημοτικότητα του Πούτιν έφθανε το 59%. Τον Σεπτέμβριο του 2018, όμως, η δημοτικότητά του έπεσε στο 39%.

Τις 9 από τις 20 αυτές ποσοστιαίες μονάδες, τις έχασε στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, επισημαίνεται στην έρευνα.

Ποια είναι, όμως, τα αίτια της πτώσης.

Όπως εκτιμάται στην έρευνα, η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα που συνδέεται με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αν και είχε ανακοινωθεί στο κοινό, δεν είχε επηρεάσει αρνητικά τον Πούτιν, πριν ψηφιστεί.

Μετά τις εκλογές ψηφίστηκε και σε συνδυασμό με τα άλλα υπάρχοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, η δημοτικότητα του Πούτιν επηρεάστηκε αισθητά.

Παράλληλα, σημειώνεται στην έρευνα πως "τέλειωσε η ευφορία που είχε προκαλέσει η Κριμαία, ενώ τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 11-13% τα τελευταια τέσσερα χρόνια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.