ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓΔΜ:Επιμένει για εκλογές το VMRO-Κατηγορεί τον Ζάεφ για εκβιασμούς βουλευτών

19:13 - 08 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
ΠΓΔΜ:Επιμένει για εκλογές το VMRO-Κατηγορεί τον Ζάεφ για εκβιασμούς βουλευτών
Βήμα πίσω δεν κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, με τον επικεφαλής του VMRO- DPMNE Κρίστιαν Μίτσκοσκι, να επιμένει πως δεν πρόκειται να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας παράλληλα τον Ζόραν Ζάεφ να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Με το να μη παραιτείται από την επιζήμια Συμφωνία (των Πρεσπών), ο Zάεφ δεν σέβεται τη βούληση των πολιτών και το μήνυμα του δημοψηφίσματος ότι η Συνθήκη απορρίπτεται» δήλωσε ο Μίτσκοσκι και πρόσθεσε:

«Ο Ζάεφ δηλώνει ανοιχτά ότι δεν θα σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών» δήλωσε ο επικεφαλής της σκοπιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι εκβιάζει βουλευτές της αντιπολίτευσης για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνία.

«Η συμφωνία με την οποία ο Ζάεφ θέλει να προδώσει το κράτος και το λαό είναι η τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια για να σώσει την καριέρα του και να ξεφύγει από την ευθύνη για όλα τα σκάνδαλα», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Αυτό δεν θα περάσει. Με την απόρριψη της πρότασης που κατέθεσα, ο Ζάεφ και η κυβέρνηση έδειξαν ότι φοβούνται ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, γιατί ξέρουν ότι στις εκλογές θα είναι μόνοι τους και θα υποστούν βαριά ήττα, όπως στο δημοψήφισμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.