ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: S.O.S για την ψυχική υγεία των νέων!

19:15 - 09 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: S.O.S για την ψυχική υγεία των νέων!
Τον κώδωνα του κινδύνου, για τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι νέοι 15-19 ετών στην Ευρώπη, «έκρουσε» σήμερα, η εισηγήτρια για τις ανάγκες της υγείας των εφήβων, Αγγλίδα βουλευτής των Σοσιαλιστών, βαρόνη Doreen Massey μιλώντας στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία (10 Οκτωβρίου).

"Τα προβλήματα ψυχικής υγείας μεταξύ των εφήβων αυξάνονται", επεσήμανε.

"Μέχρι το 20% των εφήβων αντιμετωπίζουν προβλήματα καταθλιπτικών διαταραχών, άγχους, συμπεριφοράς και αυτοκτονικών τάσεων.»

«Η αυτοκτονία είναι πλέον, η τρίτη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικία 15-19 ετών.", αποκάλυψε η βαρόνη Massey.

"Ως υπεύθυνα άτομα - γονείς, φίλοι και επαγγελματίες - πρέπει όλοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά τελικά η κρίση ψυχικής υγείας είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται μια συστημική λύση» συμπλήρωσε και κάλεσε τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις να επενδύσουν σε ολοκληρωμένες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές για τη στήριξη της ψυχικής υγείας των νέων.

Η βαρόνη Massey επεσήμανε ότι "Τα κράτη πρέπει να διαμορφώσουν προσεγγίσεις για την ψυχική υγεία των εφήβων, οι οποίες να βασίζονται σε ανθρώπινα δικαιώματα, να είναι μη προστατευτικές, χωρίς αποκλεισμούς και να εξουδετερώνουν το κοινωνικό στίγμα ή τις διακρίσεις».

Το μέλλον των κοινωνιών μας ανήκει στους νέους. Ας τους δώσουμε τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονται σήμερα, κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 09 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.