ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Τόκιο «έκοψε» $4,3 δισ. από τους Ολυμπιακούς του 2020

10:09 - 10 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Το Τόκιο «έκοψε» $4,3 δισ. από τους Ολυμπιακούς του 2020
Το… ακατόρθωτο έχει επιτύχει η Ιαπωνία, μειώνοντας το κόστος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ήδη κατά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει ακόμα περισσότερα χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, ο οποίος μιλώντας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε πως έγιναν προσπάθειες για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προϋπολογισμού, μέσω σειράς πρωτοβουλιών που συνδέονται με τα προγράμματα μεταρρύθμισης της ΔΟΕ. «Μπορέσαμε να εξοικονομήσουμε άλλα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια» είπε ο Μούτο, παρουσιάζοντας έκθεση προόδου στη συνεδρίαση της ΔΟΕ.

«Έχουν εξοικονομηθεί συνολικά περίπου 4,3 δισ. δολάρια. Το πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ 2020 και τα νέα μέτρα μείωσης του κόστους θα επιτρέψουν στο Τόκιο 2020 να καταστείλει μελλοντικές αυξήσεις του προϋπολογισμού», πρόσθεσε.

Ο προϋπολογισμός είχε βγει εκτός ελέγχου, λίγα χρόνια μετά την απονομή της διοργάνωσης στην πρωτεύουα της Ιαπωνίας. Σήμερα, ύστερα από τις ενέργειες που έγιναν, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 12,6 δις δολάρια.

Απ΄ αυτά, τα 5,6 δις είναι ο προϋπολογισμός της Επιτροπής για τη διοργάνωση των Αγώνων, ενώ η ΔΟΕ προσθέτει άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα και υπηρεσίες στην οργανωτική επιτροπή.

Ο Μούτο εξήγησε ότι οι εξοικονομήσεις κατέστησαν εφικτές με τη διεξαγωγή βραχύτερων δοκιμαστικών εκδηλώσεων, τη μείωση περιόδων μίσθωσης και του κόστους κατασκευής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.