ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι οίκοι αξιολόγησης μπαίνουν στο παιχνίδι της Ιταλίας-Έρχονται υποβαθμίσεις

13:57 - 10 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Οι οίκοι αξιολόγησης μπαίνουν στο παιχνίδι της Ιταλίας-Έρχονται υποβαθμίσεις
Οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποτελέσουν τους νέους "παίκτες" στη διαμάχη της ΕΕ με την Ιταλία, με αφορμή το προσχέδιο προϋπολογισμού της γειτονικής χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στην εγγραφή ελλείμματος 2,4% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2019 και βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τις Βρυξέλλες που ζητούν συγκράτηση δαπανών και συμμόρφωση με τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Οι αγορές έχουν ήδη αντιδράσει, ανεβάζοντας σημαντικά τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με τους λαϊκιστές ηγέτες, Σαλβίνι και Ντι Μάιο να κάνουν λόγο για κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Η Ιταλία το επόμενο διάστημα αναμένεται, πάντως, να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, καθώς οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζουν τα δικά τους "χτυπήματα".

Εκτιμήσεις της Citi αναφέρουν πως η Moody`s πρόκειται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, τουλάχιστον κατά τουλάχιστον μία μονάδα.

Παράλληλα η Citigroup δεν αποκλείει ένα αρνητικό outlook από την S&P, η οποία αυτή την περίοδο αξιολογεί την Ιταλία με BBB και σταθερό outlook.

Οι αναλυτές, που οποίοι παρακολουθούν τη διαμάχη μεταξύ Ιταλίας και ΕΕ, προειδοποιούν ότι μια υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s θα συνεπάγεται αλυσιδωτές εξελίξεις, οι οποίες πιθανώς θα προκαλέσουν νέα αναταραχή στην Ευρώπη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.