ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέους συμβιβασμούς θα ζητήσει από τους υπουργούς της η Μέι

22:32 - 10 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Νέους συμβιβασμούς θα ζητήσει από τους υπουργούς της η Μέι
Νέους συμβιβασμούς στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης η Τερέζα Μέι, μεταξύ των οποίων και η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι της πρωθυπουργού της Βρετανίας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της 17ης Οκτωβρίου, όπου η Μέι ελπίζει να καταλήξουν σε συμφωνία για τα ιρλανδικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Times, η νέα πρόταση της Τερέζα Μέι προβλέπει την παραμονή στην τελωνειακή ένωση ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο της Βόρειας Ιρλανδίας., αλλά σαν προσωρινό μέτρο στο πλαίσιο «βημάτων εξόδου» που αργότερα θα επανεξεταστεί.

Το δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι ορισμένοι υπουργοί, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τζέρεμι Χαντι, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ο υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, ενδέχεται να «ασκήσουν βέτο» στις προτεινόμενες αλλαγές.

Μέχρι σήμερα, οι υπουργοί αυτοί έχουν υποστηρίξει την Μέι και το Τσέκερς της, αλλά επιπλέον παραχωρήσεις στην ΕΕ μπορεί να γίνουν κόκκινη γραμμή γι' αυτούς, αναφέρουν οι Times. Οι υπουργοί είναι πιθανό να υποστηρίξουν ένα καναδικό σενάριο, το οποίο ορίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει την ελευθερία της πολιτικής εσωτερικού εμπορίου και θα σταματήσει την ελεύθερη μετακίνηση προσωπικού εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.