ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: SOS για χρεοκοπία της Banca Carige

14:21 - 11 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Fitch: SOS για χρεοκοπία της Banca Carige
Σε σημαντική υποβάθμιση της αξιολόγησης της ιταλικής τράπεζας Banca Carige προχώρησε ο οίκος Fitch, προειδοποιώντας μάλιστα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της.

Ειδικότερα, ο Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της τράπεζας σε CCC+ από B- όπως και τη βιωσιμότητά της επίσης σε CCC+ από B-, με αρνητικό μάλιστα outlook, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει ως «πραγματικό ενδεχόμενο» την πτώχευσή της. Όπως εξηγεί ο οίκος, η κεφαλαιακή ενίσχυση θα αποτελέσει πρόκληση για την Banca Carige και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών.

Από την πλευρά της ωστόσο η τράπεζα αρνήθηκε ότι είναι ορατό κάποιο σενάριο πτώχευσης τονίζοντας ότι δεν έχει προβεί και σε οποιοδήποτε σχετική αναφορά προς τις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι, από το περσινό καλοκαίρι, όταν οι ιταλικές τράπεζες προκαλούσαν πονοκέφαλο στην ΕΚΤ σχετικά με τους κανόνες του bail-in, η Banca Carige θεωρούνταν η επόμενη υποψήφια στη μακριά λίστα με τις ιταλικές τράπεζες που θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της κεφαλαιακής ενίσχυσης ή της συγχώνευσης.

Μάλιστα τον Ιούλιο η τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι η ΕΚΤ της ζήτησε ένα σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης για να καλύψει τα κατώτατα όρια των σχετικών δεικτών, την ώρα που η τράπεζα προσπαθούσε να ξεπεράσει μία σοβαρή διοικητική κρίση. Η ΕΚΤ διεμήνυε επίσης στην Banca Carige ότι το κεφαλαιακό πλάνο θα μπορούσε να καταρτιστεί αργότερα στην περίπτωση που η τράπεζα από τη Τζένοα αποφασίσει να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο όμιλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.