ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ σε αντιπολίτευση: Πολιτική υπέρβαση για το καλό της χώρας

18:05 - 11 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ζάεφ σε αντιπολίτευση: Πολιτική υπέρβαση για το καλό της χώρας
Έκκληση στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ έκανε και πάλι την Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βάλουν πάνω απ' όλα το καλό της χώρας και να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση χρειάζεται 11 επιπλέον βουλευτές για να περάσει τη Συμφωνία από τη Βουλή και τα ΜΜΕ της χώρας προβλέπουν... θρίλερ.

Μία μέρα πριν την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τις συνταγματικές αλλαγές ο Ζάεφ απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές λέγοντας:

«Ελπίζω ότι θα βρούμε το κουράγιο να υπερβούμε τα κόμματα και τις πολιτικές προκαταλήψεις και να φροντίσουμε το μέλλον της χώρας. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν θα επαναληφθεί».

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις Συνταγματικές Αλλαγές. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα γίνει κοινοβουλευτική συνεδρίαση, που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δίκαη και δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Χωρίς τη συμφωνία δεν υπάρχει ΕΕ και ΝΑΤΟ και χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομικό πρόοδος, επενδύσεις και ανάπτυξη. Πιστεύω ότι αρχίζει και δημιουργείται ένα κλίμα υπευθυνότητας. Καθένας θα πρέπει να πει τη γνώμη του, αλλά στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε μια λαμπρή απόφαση, μια απόφαση για το μέλλον της χώρας» επισήμανε.

«Δεν υπάρχει “Σχέδιο Β'” στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ότι το ονοματολογικό θα λυθεί. «Η ερώτηση αφορά μόνον στο εάν θα λυθεί γρήγορα και εάν η χώρα θα χάσει μέρες, μήνες, χρόνια, όπως έκανε στο παρελθόν», επισήμανε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 11 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.