ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Εκτός ελέγχου η Fed, αλλά δεν απολύω τον Πάουελ

20:49 - 11 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Εκτός ελέγχου η Fed, αλλά δεν απολύω τον Πάουελ
Στην κριτική του κατά της πολιτικής της Federal Reserve επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποπέμψει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ.

Ο κ. Τραμπ συνέχισε την επίθεσή του εναντίον της Fed σχολιάζοντας ότι είναι «εκτός ελέγχου» και «υπερβολικά άκαμπτη», ενώ επανέλαβε ότι «κάνει λάθος» σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, με την οποία ο ίδιος διαφωνεί. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «γελοίες» τις αυξήσεις επιτοκίων.

Η στάση του θυμίζει ολοένα και περισσότερο εκείνη του... Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που δηλώνει «εχθρός επιτοκίων», αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να ανησυχεί κανείς πως η επιθετική ρητορική του θα συνοδευθεί από προσπάθεια παρέμβασης στις ενέργειες της κεντρικής τράπεζας.

Ο Τραμπ είχε σχολιάσει χθες Τετάρτη πως η «Fed έχει τρελαθεί»  και σήμερα Πέμπτη συνέχισε την κριτική του μιλώντας στον αγαπημένο σταθμό του, το Fox. «Πληρώνω υψηλό επιτόκιο εξαιτίας της Fed. Kαι θα ήθελα η Fed μας να μην είναι τόσο επιθετική, γιατί κάνει πολύ μεγάλο λάθος» είπε. «Η Fed έχει αγριέψει. Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημά τους, αλλά αυξάνουν τα επιτόκια και είναι γελοίο» τόνισε.

Αξιωματούχος της Fed δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και άσκησε κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.