ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλόριντα: Έξι νεκροί και τεράστιες καταστροφές από την καταιγίδα «Μάικλ»

09:04 - 12 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Φλόριντα: Έξι νεκροί και τεράστιες καταστροφές από την καταιγίδα «Μάικλ»
«Αφάνταστες καταστροφές» προκάλεσε ο τυφώνας Μάικλ στις παραλιακές περιοχές της Φλόριντα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρικ Σκοτ. «Οι ζωές τόσο πολλών ανθρώπων άλλαξαν για πάντα» είπε. «Τόσες πολλές οικογένειες έχασαν τα πάντα». Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι στη Φλόριντα.

Χειρότερα επλήγησαν οι περιοχές στη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντα, όπου σπίτια ξεριζώθηκαν από τα θεμέλιά τους, έπεσαν δέντρα και γκρεμίστηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης.

Ο τυφώνας Μάικλ χτύπησε την περιοχή την Τετάρτη με ανέμους 250 χιλιομέτρων την ώρα. Στη συνέχεια εξασθένησε σε καταιγίδα, καθώς κινούνταν στην ηπειρωτική χώρα.

Περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά οι αρχές εκτιμούν πως πολλοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους. Η Ακτοφυλακή ήταν επί ποδός όλη τη νύχτα, σώζοντας τουλάχιστον 72 ανθρώπους.

Ήταν ένας από τους χειρότερους τυφώνες που καταγράφηκε να φτάνει στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Στην περιοχή Mexico Beach σπίτια γκρεμίστηκαν συθέμελα και άλλα υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

Στην Panama City ξεριζώθηκαν δέντρα, κτίρια ισοπεδώθηκαν ενώ στην Apalachicola των 2.300 κατοίκων ο δήμαρχος δήλωσε πως η πτώση καλωδίων ηλεκτροδότησης δυσχέραινε πολύ την πρόσβαση στην πόλη, η οποία είναι γεμάτη μπάζα και νερά.

Ο κυβερνήτης Σκοτ κάλεσε τους πολίτες να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι οι αρχές να τους πουν πως είναι ασφαλή.

Με λιγότερο ισχυρούς ανέμους πλέον, η καταιγίδα πλέον Μάικλ κινείται προς την Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών για απειλητικές πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Η Βόρεια κι η Νότια Καρολίνα εξακολουθούν να «αναρρώνουν» από το πέρασμα του τυφώνα Φλορενς και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και άλλες περιοχές της Φλόριντα και της Αλαμπάμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.