ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Απελευθερώθηκε ο πάστορας Μπράνσον

16:47 - 12 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Τουρκία: Απελευθερώθηκε ο πάστορας Μπράνσον
Την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον και είχε δημιουργήσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ ζήτησε την Παρασκευή ο εισαγγελέας στο δικαστήριο της Σμύρνης.

Στην τέταρτη ακροαματική διαδικασία σε ποινικό δικαστήριο της Σμύρνης, ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση δέκα ετών και άρση του κατ' οίκον περιορισμού και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης τριών ετών και 1,5 μηνός, αλλά παράλληλα έκανε δεκτή και την εισήγηση του εισαγγελέα για άρση του κατ'οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την έξοδό του από την Τουρκία και όπως γράφει η Hurriyet, θα δώσει τέλος στη διένεξη της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον. Εκτιμάται ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να προβεί άμεσα σε άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. 

Για το λόγο αυτό, αμέσως μετά την εισήγηση του εισαγγελέα η τουρκική λίρα ενισχύθηκε καθώς οι επενδυτές αναμένουν θετική ετυμηγορία από το δικαστήριο. Ωστόσο λίγες ώρες μετά το τουρκικό νόμισμα επέστρεψε στον κατήφορο.

Στο δρόμο της επιστροφής

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Μπράνσον μπήκε ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής για την πατρίδα του. 

Σε μία πρώτη αντίδραση ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνησή του «εργάστηκε πολύ σκληρά» στην υπόθεση Μπράνσον. Λίγο μετά ανέφερε σε δεύτερο tweet πως ελπίζει ο Μπράνσον να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του ασφαλής. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 12 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.