ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση στη Γερμανία ο πάστορας Μπράνσον-Ετοιμάζει υποδοχή ο Τραμπ

10:45 - 13 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Στάση στη Γερμανία ο πάστορας Μπράνσον-Ετοιμάζει υποδοχή ο Τραμπ
Στάση στη Γερμανία έκανε το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πάστορα Μπράνσον στις ΗΠΑ. Εκεί αναμένεται να φτάσει στις 19.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και ο Ντόναλντ Τραμπ του ετοιμάζει θερμή υποδοχή.

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, που βρέθηκε στο επίκεντρο της διπλωματικής διαμάχης Τουρκίας - ΗΠΑ απευλευθερώθηκε την Παρασκευή και πήρε αμέσως το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο πάστορα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής με πρώτο σταθμό την Γερμανία. Το Πεντάγωνο ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι μια στρατιωτική πτήση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρει τον Μπράνσον. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπράνσον αναμένεται στις 12:00 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (19:00 ώρα Ελλάδας).

Ο πάστορας Μπράνσον βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στην Τουρκία και παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ, δεν υπήρχε απόφαση απελευθέρωσής του. Οι ΗΠΑ πίεσαν ως γνωστόν με δασμούς, δυσχαιρένοντας ιδιαίτερα τη θέση της Τουρκίας, που διανύεει περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης.

Τελικά, την Παρασκευή το δικαστήριο της Σμύρνης αποφάσισε την άρση του κατ' οίκον περιορισμού, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου του πάστορα από τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.