ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφόδια για έξι μήνες διαθέτει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

20:12 - 14 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Εφόδια για έξι μήνες διαθέτει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Η αποτυχημένη εκτόξευση του διαστημοπλοίου Σογιούζ που επρόκειτο να μεταφέρει δύο αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με την τύχη των αστροναυτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ISS.

Ο διευθυντής του ρωσικού τμήματος του Σταθμού, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι στον ISS υπάρχουν εφόδια για τουλάχιστον έξι μήνες και μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκινήσει μία νέα αποστολή από τη Γη.

«Υπάρχουν αρκετά αποθέματα στον ISS, όπως καύσιμα, οξυγόνο, νερό και τρόφιμα. Εκτιμούμε ότι επαρκούν για μισό χρόνο, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Η Μόσχα πάντως έχει αναστείλει προσωρινά όλες τις επανδρωμένες πτήσεις, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη και για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι πήγε στραβά.

Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις αστροναύτες, οι οποίοι βρίσκονται αυτήν την περίοδο στον ISS, μπορεί να χρειαστεί να μείνουν σε αυτόν για μεγαλύτερο χρόνο από το προγραμματισμένο. Να μην επιστρέψουην δηλαδή στη Γη τον Δεκέμβριο, αλλά να παραμείνουν εκεί για λίγο μεγαλύτερο διάστημα.

Πάντως, η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει κανονικά με την επόμενη επανδρωμένη πτήση, τον Δεκέμβριο. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί από τα συμπεράσματα της επιτροπής που διερευνά το ατύχημα της περασμένης Πέμπτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.