ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

No deal: Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τα περί συμφωνίας για Brexit

21:51 - 14 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
No deal: Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τα περί συμφωνίας για Brexit
Παρά τις πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ περί επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, οι Βρυξέλλες αναφέρουν πως δεν έχει υπάρξει ακόμα οριστικό deal.

Οι πρεσβευτές των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής ότι δεν έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί καμία συμφωνία με τη Βρετανία σχετικά με τους όρους του διαζυγίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν συγκεκριμένα διπλωματικές πηγές της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο ενημερωτικός ιστότοπος Politico μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενος τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι οι διαπραγματευτές για το Brexit κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. 

Επίσης, η γερμανική Süddeutsche Zeitung δημοσίευσε εσωτερικό έγγραφο των μονίμων αντιπροσώπων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, που αποκαλύπτει την επίτευξη οδυνηρής για την Μεγάλη Βρετανία συμφωνίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας θα... πάψει τυπικά να υφίσταται, καθώς η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει τη συμμετοχή της Βορείου Ιρλανδίας στην εσωτερική αγορά, ενώ η υπόλοιπη Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει μόνο στην τελωνειακή ένωση.

Μπαρνιέ: No deal

Λίγη ώρα αργότερα, πάντωες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαπραγματευτικής ομάδας, Μισέλ Μπαρνιέ, επέμεινε με ανάρτησή του στο Twitter ότι δεν υπάρχει συμφωνία, καθώς «παραμένουν ανοιχτά σοβαρά ζητήματα»», συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ασφάλειας των συνόρων και του ελέγχου όσων ταξιδεύουν από και προς τη Βρετανία.

Ξεκάθαρα ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται πια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:25 - 14 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.