ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs : Αγοράστε εταιρείες με ενισχυμένες πωλήσεις εκτός ΗΠΑ

21:19 - 30 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σύσταση προς τους επενδυτές προς αγορά μετοχών εταιρειών που καλύπτουν το 65% των πωλήσεων τους από τις δραστηριότητές τους εκτός ΗΠΑ, παρέχει σε εκθεσή της η Goldman Sachs.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η  παγκόσμια ανάπτυξη είναι ο κύριος λόγος που πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ επισημαίνεται ότι η εξασθένηση του δολαρίου δεν αποτελεί την κύρια πηγή της ενισχυμένης κερδοφορίας των εταιρειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ εχει αυξηθεί κατά 4% από το 2003, ενώ αναμένεται να φτάσει το 4,2% και το 4,3% το 2007 και το 2008 αντίστοιχα.

Εν αντιθέσει, ο διεθνής οίκος εκτιμά οτι η αμερικανική οικονομία θα επεκταθεί κατά 2,1% το 2007 και κατά 2,5% το 2008.

Όπως αναφέρεται στην εκθεσή της, μεταξύ των τίτλων που ξεχωρίζουν, συγκαταλέγονται οι Exxon Mobil, McDonald's και Avon Products, καθώς οι τιμές τους εχουν σημειώσει ανοδο τουλάχιστον δύο φορές την τρέχουσα χρήση.

Λοιπές εταιρείες που αναφέρονται στη λίστα της Goldman Sachs είναι οι Agilent Technologies, Transocean , 3M, Noble, Weatherford International Ltd., Schering-Plough., Colgate-Palmolive, H.J. Heinz., International Flavors & Fragrances., Coca-Cola Co., Dow Chemical, Newmont Mining, American International Group, Halliburton, Caterpillar Inc., Wm. Wrigley Jr., AES, Nike, Baker Hughes Inc., Hewlett-Packard., Schlumberger, International Business Machines, Pall, Johnson Controls, Millipor., Aon , National Semiconductor, Bausch & Lomb, Qualcomm, Aflac and Waters.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.