ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει, αλλά συμπληρώνεται

17:11 - 16 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ζάεφ: Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει, αλλά συμπληρώνεται
Ο Ζόραν Ζάεφ δίνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μάχη στη Βουλή της ΠΓΔΜ, με στόχο να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης την Τρίτη, ο κ. Ζάεφ απάντησε σε βουλευτή της αντιπολίτευσης που ζήτησε εκ νέου διαπραγμάτευση για το όνομα, λέγοντας πως η υπάρχουσα συμφωνία είναι θετική, γιατί «Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει αλλά συμπληρώνεται».\

Πάντως, η απάντησή του δεν φαίνεται να έπεισε τον βουλευτή του VMRO-DPMNE, που προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές.

Ο Ζάεφ στην τοποθέτησή του τόνισε ακόμα πως «στις γενικές εκλογές, οι πολίτες έδωσαν την εμπιστοσύνη τους στα μέλη του κοινοβουλίου για να πάρουν αποφάσεις. Στο ζήτημα του ονόματος και της συμφωνίας με την Ελλάδα, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε εκ νέου τους πολίτες. Οι πολίτες που αποφάσισαν, πήγαν να ψηφίσουν και αυτοί που δεν ήθελαν να αποφασίσουν, παρέμειναν σπίτι».

Επίσης, ο Ζάεφ δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο και την εξεύρεση λύσεων μέσω της συζήτησης», ενώ αρνήθηκε την οποιαδήποτε προσπάθεια άσκησης επιρροής στα θεσμικά όργανα και τη δικαιοσύνη. «Υπάρχουν πολλές διαιρέσεις στη χώρα μας και όλοι ξέρουμε ότι θα πρέπει να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον], ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.