ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε ο... πόλεμος Ιταλίας-Κομισιόν για τον προϋπολογισμό

19:28 - 16 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ξεκίνησε ο... πόλεμος Ιταλίας-Κομισιόν για τον προϋπολογισμό
Η πρώτη επίσημη αντίδραση για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε στην Κομισιόν η ιταλική κυβέρνηση έρχεται από τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τους στόχους που θέτει η Ρώμη.

"Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες" δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους στις Βρυξέλλες.

Ο Ντομπρόβσκις είπε ακόμα πως παρότι η ΕΕ είχε εκφράσει τις διαφωνίες της σχετικά με το στόχο για έλλειμμα 2,4%, η Ιταλία κατέθεσε το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, χωρίς αλλαγές.

Για το ζήτημα της Ιταλίας τοποθετήθηκε νωρίτερα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες θέλησε να τονίσει πως η Κομισιόν είναι αναγκασμένη να αντιδράσει σε κάθε προϋπολογισμό που δεν σέβεται τους δημοσιονομικούς κανόνες. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "αν δείξουμε ευελιξία στην Ιταλία, θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλες χώρες".

Βέβαια, οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά που συγκυβερνούν στην Ιταλία δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Ο Ντι Μάιο, μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ θέλησε να τον απαξιώσει, λέγοντας πως τον Μάιο θα αποχωρήσει από τη θέση του.

"Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός και δεν αλλάζει", σχολίασε από τη μεριά του ο Σαλβίνι.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 16 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.