ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριμαία: Στους 19 οι νεκροί από την επίθεση στο Κερτς

20:14 - 17 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Κριμαία: Στους 19 οι νεκροί από την επίθεση στο Κερτς
Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα σε τεχνική σχολή στην πόλη Κερτς της Κριμαίας ένας 18χρονος σπουδαστής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δράστης, ο Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση. Το πτώμα του βρέθηκε στη βιβλιοθήκη της σχολής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο Ροσλιακόφ δεν είχε ποινικό μητρώο. Φοιτούσε στο τέταρτο έτος της σχολής και είχε λάβει υποτροφία.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός με κοντά μαλλιά, που φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και σκούρο παντελόνι, να κρατάει ένα τουφέκι και να ανεβαίνει μια σκάλα.

Τα κίνητρα του Ροσλιακόφ είναι προς το παρόν άγνωστα. Ο Αξιόνοφ είπε ότι ο 18χρονος δεν είχε επιδείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά στη σχολή του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια (...) ήταν μια μαζική δολοφονία που διέπραξε ένα άτομο μόνο του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο κολέγιο και εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς.

Το Πολυτεχνικό Κολέγιο του Κερτς είναι μια σχολή που δέχεται εφήβους οι οποίοι έχουν επιλέξει την τεχνική κατεύθυνση στις σπουδές τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 17 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.