ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια συμφιλίωσης Σαλβίνι-Ντι Μάιο, ενόψει της μάχης με την Κομισιόν

17:10 - 19 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Προσπάθεια συμφιλίωσης Σαλβίνι-Ντι Μάιο, ενόψει της μάχης με την Κομισιόν
Καθώς η Κομισιόν προειδοποιεί την Ιταλία πως ο προϋπολογισμός της παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ιταλικής κυβέρνησης είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο μετά το υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε «σκοτεινή παρέμβαση» στην απόφαση της κυβέρνησης για φορολογική αμνηστία στην οποία προστέθηκαν μέτρα τα οποία ευνοούν τη νομιμοποίηση ποσών που μπορεί να προέρχονται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ουσιαστικά, ο Ντι Μάιο "κάρφωσε" τον Σαλβίνι, την ώρα που Κόντε και Ντι Μάιο, προσπαθούν να πείσουν τις Βρυξέλλες ότι η Ιταλία έχει σχέδιο συγκεκριμένο το οποίο δεν θα εκτροχιάσει την ιταλική οικονομία αλλά αντίθετα θα τη βοηθήσει να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Η ενδοκυβερνητική κόντρα, ωστόσο, αποτελεί πρόβλημα για την ιταλική κυβέρνηση σε μία στιγμή που θα ήθελε ενότητα για να αντιμετωπίσει τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο για το Σάββατο, ενώ ο Σαλβίνι ανακοίνωσε πως διακόπτει την περιοδεία του στη Βόρεια Ιταλία, προκειμένου να βρεθεί στη Ρώμη και να λύσει τις διαφορές του με τον Ντι Μάιο.

Η Ιταλία έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να απαντήσει στις ενστάσεις της Κομισιόν, η οποία μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων θα πρέπει να τοποθετηθεί εκ νέου και να λάβει οριστικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα δώσει το ok στους Ιταλούς ή αν θα ακολουθήσει το δρόμο της ρήξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.