ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβάνι 7.500 μεταναστών στο δρόμο για τις ΗΠΑ

14:57 - 23 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Καραβάνι 7.500 μεταναστών στο δρόμο για τις ΗΠΑ
Ένα καραβάνι με περίπου 7.500 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική κατευθύνεται στις ΗΠΑ, μέσω του Μεξικού στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να καταλογίζει ευθύνες στις αρχές της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Σαλβαδόρ, που άφησαν το πλήθος να προχωρήσει.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, εκτίμησε πάντως πως μόνο οι 1.000 από τους 7.500 θα καταφέρουν να φτάσουν τελικά στις ΗΠΑ.

Ο λόγος αυτής της εκτίμησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες δεν έχουν εισακούσει την έκκληση του Μεξικού να ζητήσουν να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα στη χώρα. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να μείνουν στο Μεξικό, ωστόσο, η άρνησή τους να νομιμοποιήσουν το καθεστώς τους θα καταστήσει δύσκολη την προσπάθειά τους είτε να φτάσουν στις ΗΠΑ είτε να μείνουν στο Μεξικό, εξήγησε ο Πένια Νιέτο.

Ο Πένια Νιέτο και ο Ναβαρέτε έκαναν αυτές τις δηλώσεις αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για την επικείμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του καραβανιού.

Ο Τραμπ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα εναντίον της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Σαλβαδόρ επειδή δεν κατάφεραν να σταματήσουν νωρίς το καραβάνι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ασφαλώς περιμένει δράση και από τις αρχές του Μεξικού: «Δυστυχώς φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός του Μεξικού δεν είναι σε θέση να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter.

Ακόμα, ο Τραμπ κάνει λόγο για "εγκληματίες και άγνωστους Μεσανατολίτες", που έχουν αναμειχθεί στο καραβάνι και έχει θέσει τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ, αλλά και τον στρατό σε ετοιμότητα!

«Δεν είμαστε εγκληματίες, Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είμαστε τρομοκράτες», απάντησε από την πλευρά του ο Ντένις Ομάρ Κοντρέρας από την Ονδούρα, εκπρόσωπος του καραβανιού. «Τα μόνα όπλα που έχουμε είναι η επιθυμία να προχωρήσουμε και να προστατεύσουμε τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.