ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομμάτια του πτώματος του Κασόγκι στον κήπο του Σαουδάραβα πρόξενου

16:31 - 23 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Κομμάτια του πτώματος του Κασόγκι στον κήπο του Σαουδάραβα πρόξενου
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Κασόγκι προκύπτει από πληροφορίες που μεταδίδει το βρετανικό Sky News, σύμφωνα με το οποίο κομμάτια από το σώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η πληροφορία αυτή έρχεται σε συνέχεια των ενδείξεων που υπάρχουν ότι το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου διαμελίστηκε.

Νωρίτερα, την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει για την υπόθεση στο τουρκικό κοινοβούλιο, λέγοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούμενο από συνολικά 15 Σαουδάραβες αξιωματούχους ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Έξι από αυτούς έφυγαν την ίδια μέρα. 

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει την υπόθεση ανεξιχνίαστη.

Μέσω Skype η διαταγή για την εκτέλεση του Κασόγκι

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νωρίτερα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες την εντολή για την εκτέλεση του Κασόγκι έδωσε ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας που «καρατομήθηκε» τις περασμένες μέρες από το Ριάντ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, ο Αλ Καχτάνι ήταν το άτομο που διέταξε τον θάνατο του δημοσιογράφου σε «ζωντανή σύνδεση» μέσω Skype με το δωμάτιο της πρεσβείας όπου κρατούνταν ο Κασόγκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 23 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.