ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντε: Ισχυρά τα θεμέλια της ιταλικής οικονομίας

15:24 - 24 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Κόντε: Ισχυρά τα θεμέλια της ιταλικής οικονομίας
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εξήρε σήμερα τη «σταθερότητα» της ιταλικής οικονομίας, μεσούσης της διελκυστίνδας στην οποία έχει εμπλακεί η κυβέρνησή του με την Ε.Ε. ΓΙΑ τον προϋπολογισμό της.

Μιλώντας ενώπιον Ιταλών και Ρώσων επιχειρηματιών στη Μόσχα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ο Τζ. Κόντε είπε χαρακτηριστικά: «Να είστε σίγουροι ότι τα θεμέλια της οικονομίας μας είναι ισχυρά, ότι η οικονομία μας είναι σταθερή και οφείλουμε μόνο να προχωρήσουμε μπροστά. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που της αναλογεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις».

«Είμαστε η δεύτερη βιομηχανική κοινότητα της Ευρώπης, είμαστε πιθανόν η χώρα με τον πιο ισχυρό ιστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η πιο σταθερή στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε ο Κόντε, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα: η κυβέρνηση, οι θεσμοί, οι επιχειρηματίες, οι εργάτες. Πρέπει να κάνουμε ομάδα», είπε.

«Στον προϋπολογισμό (2019) δίνουμε επίσης προσοχή στη μείωση των επιβαρύνσεων, επειδή έχουμε αντιληφθεί πως στην Ιταλία, με τον καιρό, τα εργατικά κόστη έχουν επισωρευθεί στην ανταγωνιστικότητα», δήλωσε, λέγοντας πως η Ιταλία έχει ωστόσο «όλα τα χαρτιά στα χέρια για να απελευθερώσει το δυναμικό της».

Ο κυβερνών λαϊκιστικός συνασπισμός στην Ιταλία απέκλεισε την Τρίτη (χθες) κάθε αλλαγή στον προϋπολογισμό για το 2019, παρά την απόρριψή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια απόφαση που παρόμοιά της δεν έχει ληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας (ακροδεξιά) και ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης συνασπισμού με το Κίνημα Πέντε Αστέρια (M5S, αντισυστημικό), επέμεινε από την πλευρά του σήμερα σε μια πιο επιθετική ρητορική.

«Είναι μια επίθεση εναντίον της ιταλικής οικονομίας. Όχι μόνο δεν θα αλλάξουμε ούτε κόμμα, αλλά αν συνεχίσουν να χτυπάνε στην τύχη, θα με κάνουν να θέλω να δώσω περισσότερα χρήματα στους Ιταλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο.

«Υπάρχει μια Ιταλία που θέλει να τρέξει και όχι να είναι σκλάβα παράλογων κανόνων» επέμεινε, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να έχει τον χρόνο να κάνει διάλογο με τις Βρυξέλλες χωρίς να ενδίδει «στην πολιτική ψυχολογικής τρομοκρατίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.