ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... ύποπτος Μπιν Σαλμάν μιλά για τη δολοφονία Κασόγκι

19:11 - 24 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ο... ύποπτος Μπιν Σαλμάν μιλά για τη δολοφονία Κασόγκι
Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζουν να... δείξουν τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία Κασόγκι, ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας λύνει τη σιωπή του και κάνει λόγο για ένα "αποτρόπαιο" έγκλημα.

Ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από πολλούς πως είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση με το «αποτρόπαιο», όπως το χαρακτήρισε έγκλημα.

Υπογράμμισε μάλιστα πως γίνονται έρευνες και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Μέλη της ασφάλειας του πρίγκιπα είναι ανάμεσα σε εκείνους που κατονόμασαν οι τουρκικές αρχές ως δράστες της δολοφονίας. Ο Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας της Σ. Αραβίας και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει».

«Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν δικαιολογείται. Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την οδυνηρή κατάσταση για να δημιουργήσουν μια ρήξη ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Δεν θα μπορέσουν να μας διχάσουν όσο υπάρχει ένας βασιλιάς που λέγεται Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ, ένας πρίγκιπας διάδοχος που λέγεται Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ένας πρόεδρος στην Τουρκία που λέγεται Ερντογάν», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα,  ο Τραμπ είχε δηλώσει πως ο Μπιν Σαλμάν έχει την απόλυτη ευθύνη για την επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία Κασόγκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ήθελε να πιστέψει τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ότι κατώτεροι αξιωματούχοι ευθύνονται, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν πολύ ψηλότερα, σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας ουσιαστικά κάνει... κουμάντο.

Επίσης, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα χέρια του πρίγκιπα Μοχάμεντ είναι βαμμένα με αίμα στην υπόθεση Κασόγκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 24 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.