ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρία:Να μας εξηγήσει η Κομισιόν γιατί να αλλάξουμε τον προϋπολογισμό

12:55 - 25 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Τρία:Να μας εξηγήσει η Κομισιόν γιατί να αλλάξουμε τον προϋπολογισμό
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζοβάνι Τρία θεωρεί πως η Κομισιόν βιάστηκε να απορρίψει τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση και παράλληλα επισημαίνει πως δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τη μεριά των Ευρωπαίων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μας εξηγήσει για ποιον λόγο ζητεί την αλλαγή του προϋπολογισμού μας», δήλωσε ο κ. Τρία στη δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Εμείς πιστεύουμε ότι έχει συνταχθεί σωστά και προς το παρόν δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν λόγοι για να τον αναθεωρήσουμε», πρόσθεσε ακόμα και σχολίασε πως «ίσως η απάντηση της Κομισιόν να γράφτηκε λίγο βιαστικά».

Ο κ. Τρία επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β’. «Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε, βάσει μιας ορθολογικής ανάλυσης της οικονομικής κατάστασης», τόνισε επίσης ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το σπρεντ, είπε ότι οι 320 μονάδες βάσης είναι ένα επίπεδο που η χώρα δεν μπορεί να διατηρήσει για πολύ καιρό, ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά στοιχεία που να δικαιολογούν το επίπεδο αυτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.