ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλβίνι-Ντι Μάιο παίρνουν...σκυτάλη από τον Ντράγκι:Όχι υποχώρηση, ναι στο ευρώ

19:46 - 25 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Σαλβίνι-Ντι Μάιο παίρνουν...σκυτάλη από τον Ντράγκι:Όχι υποχώρηση, ναι στο ευρώ
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στην Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι σχολίασαν τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, που εκτίμησε πως Ρώμη και Βρυξέλλες στο τέλος θα τα βρουν για τον προϋπολογισμό.

«Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα» είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι ερωτηθείς για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ιταλία, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.

Τόνισε ότι το θέμα είναι δημοσιονομικής πολιτικής και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία. Σημείωσε επίσης ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αλλά και το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανεβαίνει. Αυτή η πραγματικότητα, όπως είπε, περιορίζει τα περιθώρια για επεκτακτική  δημοσιονομική πολιτική.

Σαλβίνι: Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας

Ο Ματέο Σαλβίνι κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντράγκι και εμφανίστηκε μεν έτοιμος για διάλογο με την Κομισιόν, αλλά παράλληλα χωρίς να υπάρξει υποχώρηση στους στόχους του προϋπολογισμού.

«Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», τόνισε ο Σαλβίνι. Απευθυνόμενος στους ιταλούς δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση».

Ντι Μάιο: Δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ

Ο δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την μεριά του, τόνισε: «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι ξέρει ότι το πρόβλημα του σπρεντ δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η Ιταλία μπορεί να βγει από το Ευρώ. Αυτό λύνεται εύκολα, από την στιγμή που στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο με την Λέγκα γράψαμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ».

Ο ιταλός συγκυβερνήτης και υπουργός εργασίας κάλεσε τις αγορές «να μην ανησυχούν» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης «θα παρουσιάσει την θέση της υπέρ της παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.