ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίτσμπουργκ: Νεκροί σε συναγωγή μετά από εισβολή ενόπλου-Συνελήφθη ο δράστης

19:05 - 27 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Πίτσμπουργκ: Νεκροί σε συναγωγή μετά από εισβολή ενόπλου-Συνελήφθη ο δράστης
Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως μέσα σε συναγωγή, με τους νεκρούς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να ανέρχονται σε τουλάχιστον οκτώ, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τουλάχιστον τέσσερα όπλα έφερε πάνω του ο 46χρονος δράστης Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος παραδόθηκε και φέρεται να είναι τραυματισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού παραδοθεί φώναξε ότι «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν  θέλω να ζει κανείς από αυτούς».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό ο ένοπλος κρατούσε ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15  και ένα πιστόλι τύπου Glock. Ακόμη στον αστράγαλό του βρέθηκε ένα ακόμη όπλο, όπως επίσης και ένα ακόμη πιστόλι στη ζώνη του.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται ένα «σακίδιο στρατιωτικού τύπου» ελέγχεται στο χώρο της συναγωγής, έπειτα από αναφορές ότι έφερε μαζί του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο ένοπλος έχει γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 1972, με ακραίες απόψεις περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, ενώ διέθετε  λογαριασμό στο Gab, μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ακροδεξιούς εξτρεμιστές και νεοναζί.

pits

Τελευταία τροποποίηση στις 20:52 - 27 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.