ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Καγκελάριος μέχρι το 2021 και... τέλος-Δεν δίνει «δαχτυλίδι» διαδοχής

16:06 - 29 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Καγκελάριος μέχρι το 2021 και... τέλος-Δεν δίνει «δαχτυλίδι» διαδοχής
Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε και επίσημα τη Δευτέρα, την απόφασή της να μη διεκδικήσει την προεδρία του CDU στο προσεχές συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο, ενώ σημείωσε ακόμα πως μόλις ολοκληρώσει τη θητεία της ως καγκελάριος το 2021 "δεν θα επιδιώξω κανένα πολιτικό αξίωμα".

Έπειτα από 13 χρόνια στην καγκελαρία και μία βαριά ήττα του κόμματός της στην Έσση, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Όπως είπε η κα. Μέρκελ, θα ολοκληρώσει τη θητεία της ως καγκελάριος το 2021 και μετά... τέλος.

«Δεν θα επιδιώξω κανένα πολιτικό αξίωμα, αφότου ολοκληρωθεί η θητεία μου», επιβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε, θα παραιτηθεί επίσης από την ηγεσία του κόμματος, θέση την οποία κατέχει από το 2000.

H κυβέρνησή έχει χάσει την αξιοπιστία της παραδέχθηκε η Μέρκελ και σχολίασε για τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα σε Βαυαρία και Έσση:

«Η εικόνα της είναι απαράδεκτη. Μετά τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συνέβη τίποτα», υπογράμμισε η Μέρκελ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να γυρίσει σελίδα.

Η αποχώρηση της Μέρκελ ανοίγει τον δρόμο της διαδοχής εν όψει του συνεδρίου του CDU, στις 6 - 8 Δεκεμβρίου. Ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους η γενική γραμματέας του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, αν και Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ θεωρείται "δικός της άνθρωπος", τόνισε πως δεν πρόκειται να υποδείξει τον ή την διαδοχό της.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 29 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.