ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν εγκαινίασε και... βάφτισε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

18:50 - 29 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν εγκαινίασε και... βάφτισε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εγκαινίασε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το όνομα αυτού... «Istanbul Airport».

Πολλοί πίστευαν πως μετά το αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Ερντογάν θα επέλεγε κάποιο όνομα Σουλτάνου για το νέο αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, αλλά τελικά αποφάσισε κάτι πιο απλό.

Επικριτές του αναφέρουν πως αφού δεν μπορούσε να το βγάλει με το όνομά του, επέλεξε τελικά το "Istanbul Airport".

Η επιλογή της ημέρας των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η 29η Οκτωβρίου είναι η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται μεγαλειωδώς σε όλη τη χώρα. Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια.

Το νέο αεροδρόμιο θα αντικαταστήσει το «Ατατούρκ» και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί μετά το τέλος του 2018. Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου στο νέο αεροδρόμιο θα πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις ημερησίως ενώ σε λειτουργία θα παραμένει και το «Ατατούρκ».

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, θα εξυπηρετεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων 90 εκατομμύρια επιβάτες. Μέχρι το 2033, το αεροδρόμιο θα αποκτήσει έξι πίστες και δύο τερματικούς σταθμούς και θα μπορεί να εξυπηρετεί 200 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, δηλαδή θα γίνει το πιο πολυσύχναστο του κόσμου. Σήμερα, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο είναι στην Ατλάντα των ΗΠΑ όπου υποδέχεται 103,9 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

Το οικοδόμημα, αξίας 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχει φουτουριστική εμφάνιση με πολλά γυάλινα ανοίγματα, καμπύλες γραμμές και εξοπλισμό της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.