ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρία: Δεν δικαιολογείται το τρέχον επίπεδο των spreads

14:44 - 31 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Τρία: Δεν δικαιολογείται το τρέχον επίπεδο των spreads
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάζει ρότα και παρά τις αντιρρήσεις της Κομισιόν επιμένει να έχει έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Τρία δεσμεύθηκε πως το έλλειμμα της Ιταλίας δεν θα υπερβεί τον στόχο του 2,4% του ΑΕΠ το 2019, συμπληρώνοντας πως παράλληλα η προβλεπόμενη ανάπτυξη είναι «συντηρητική».

Αυτό σημαίνει δηλαδή, σύμφωνα με τον Τρία πως η Ευρώπη δεν πρέπει να ανησυχεί. Τόνισε ακόμα πως "δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αυξήσουμε το έλλειμμα, το κόστος του είναι βιώσιμο και υπεύθυνο".

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ακόμα πως "ρόλος μας είναι να πείσουμε τους εταίρους μας στην ΕΕ πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει «με κανέναν τρόπο» να φύγει από την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Κατά τον ίδιο, τα spreads των αποδόσεων των ιταλικών έναντι των γερμανικών ομολόγων πιέζουν τις τράπεζες, αν και το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και έχουν μειωθεί τα κόκκινα δάνεια.

Τα θεμελιώδη της οικονομίας δεν δικαιολογούν το τρέχον επίπεδο των spreads, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή αποτελούν το καλύτερο «αντίδοτο» στην αβεβαιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.