ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Συνεργασία με την Τουρκία στα ενεργειακά,αν λυθεί το Κυπριακό

18:17 - 02 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης: Συνεργασία με την Τουρκία στα ενεργειακά,αν λυθεί το Κυπριακό
Ένα... άνοιγμα στην Τουρκία που θα συζητηθεί κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας την Παρασκευή στο 14ο συνέδριο του Economist στην Κύπρο εξέφρασε την πρόθεση να συνεργαστεί με την Τουρκία για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον επανενωθεί το νησί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο πλαίσιο της συνεργασίας της που έχει και με άλλες γειτονικές χώρες αναφορικά με τα ενεργειακά όμως πρόσθεσε ότι «πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία επανένωσης».

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος επιθυμεί τη συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτές τις διαδικασίες όμως τόνισε ότι «αυτό δεν θα συμβεί εάν η Κύπρος παραμείνει διαιρεμένη».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου δεν θα την παρασύρουν σε μία συζήτηση για τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στην Κύπρο, αλλά και τους πολίτες της χώρας για το σχεδιασμό του νέου γύρου συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.