ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 68% των Γερμανών δεν στενοχωρήθηκε με την αποχώρηση Μέρκελ

11:31 - 04 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Το 68% των Γερμανών δεν στενοχωρήθηκε με την αποχώρηση Μέρκελ
Δημοσκόπηση της Emnid για την Bild am Sonntag καταγράφει για πρώτη φορά τις δημοφιλίες των υποψηφίων για την ηγεσία του CDU μετά την αποχώρηση Μέρκελ, που φαίνεται πως δεν... συγκίνησε και τόσο τους Γερμανούς πολίτες.

Στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του CDU, ο κόσμος θεωρεί φαβορί τον Φρίντριχ Μερτς, καθώς συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% της γ.γ. του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και 13% του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν.

Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές του κόμματος, ο Μερτς προηγείται με 44% και ακολουθούν η Κραμπ-Καρενμπάουερ με 39% και ο κ. Σπαν με 9%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 68% δηλώνει ότι δεν στενοχωρήθηκε με την απόφαση της Μέρκελ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%.

Μεταξύ των υποστηρικτών του CDU, το 54% δηλώνει ότι απογοητεύτηκε από την προαναγγελία αποχώρησης της Μέρκελ, αντίθετα εκφράζεται το 30%. Την ίδια ώρα όμως, το 60% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Χορστ Ζεεχόφερ από την ηγεσία του δικού του κόμματος, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.