ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ έστειλε «ομάδα συγκάλυψης» της δολοφονίας

13:41 - 05 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ έστειλε «ομάδα συγκάλυψης» της δολοφονίας
Νέες πληροφορίες προκύπτουν από τις τουρκικές αρχές σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες πως η Σαουδική Αραβία έστειλε μια 11μελή ομάδα -στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε ένας χημικός και ένας ειδικός τοξικολογίας- στην Κωνσταντινούπολη μετά την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τα αποδεικτικά στοιχεία του φόνου.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, το Ριάντ έστειλε μια 11μελή «ομάδα συγκάλυψης» στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Οκτωβρίου, εννέα δηλαδή ημέρες μετά την εξαφάνιση του αρθρογράφου της Washington Post ύστερα από την είσοδό του στο προξενείο.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι ο χημικός Αχμέντ Αμπντουλαζίζ Αλτζανόμπι και ο ειδικός στην τοξικολογία Χαλίν Γιαχία αλ Ζαχράνι βρίσκονταν ανάμεσα στην «αποκαλούμενη ομάδα έρευνας», η οποία επισκεπτόταν το προξενείο καθημερινά μέχρι τις 17 Οκτωβρίου προτού εγκαταλείψει την Τουρκία στις 20 Οκτωβρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας της Τουρκίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε όταν εισήλθε στο προξενείο και επιβεβαίωσε ότι το σώμα του διαμελίστηκε.

Ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του Ερντογάν, υπονόησε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ότι το πτώμα του Κασόγκι πιθανόν να διαλύθηκε σε οξύ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.