ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Eurogroup καλεί την Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό

21:34 - 05 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Το Eurogroup καλεί την Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κάλεσαν τον Ιταλό ομόλογο τους Τζιοβάνι Τρία να αλλάξει τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης για το 2019 και να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί «ενθάρρυναν την Ιταλία να επανεξετάσει τη θέση της, να απαντήσει στις ανησυχίες της Κομισιόν και να σεβαστεί τους συμφωνημένους κανόνες».

Νωρίτερα ο Μάριο Σεντένο εξέφρασε την ελπίδα η Ιταλία να αποστείλει ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο να είναι ευθυγραμμισμένο με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Είμαστε στη διαδικασία και αναμένουμε μία απάντηση από την ιταλική κυβέρνηση. Ευελπιστούμε σε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις ώστε να έχουμε το Δεκέμβριο ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού» είπε ο Σεντένο.

«Ελπίζουμε ότι η Ιταλία θα κάνει βήματα ώστε να φέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της σε ευθυγράμμιση με τους δημοσιονομικούς κανόνες» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ιταλικό προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 για «άνευ προηγουμένου» αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Η Κομισιόν ζητά από τη Ρώμη να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό, όμως προς το παρόνη ιταλική κυβέρνηση επιμένει στους στόχους που έχει θέσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.