ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Άνοιξαν οι κάλπες του...δημοψηφίσματος για τον Τραμπ

14:42 - 06 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Άνοιξαν οι κάλπες του...δημοψηφίσματος για τον Τραμπ
Άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά κέντρα στις ΗΠΑ για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, που θεωρούνται τεστ για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και θα καθορίσουν την υπόλοιπη θητεία του.

Από τις 06:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) οι Αμερικανοί που ζουν σε πολλές πολιτείες της ανατολικής ακτής --στο Κονέκτικατ, το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια-- μπορούν να πάνε στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτεία του Κεντάκι στις κεντρικές ΗΠΑ.

Οι ενδιάμεσες εκλογές έχουν λάβει χαρακτήρια άτυπου δημοψηφίσματος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του, με τους Δημοκρατικούς να έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για να πείσουν τους Αμερικανούς αν ψηφίσουν.

Μετά την ήττα - σοκ προ διετίας, οι Δημοκρατικοί προβάλλουν ως φαβορί στις δημοσκοπήσεις για την ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων (435 έδρες), ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι φέρονται να οδεύουν να κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας (100 έδρες, κρίνονται οι 35).

Οι δημοσκοπήσεις, όμως, όπως και στην εκλογή Τραμπ πέφτουν συχνά έξω. Αναλυτές συνιστούν υπομονή μέχρι να έχουμε επίσημα αποτελέσματα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Επισημαίνουν δε πως οι ψήφοι των νέων, των μελών των μειονοτήτων και των γυναικών ίσως αποδειχθούν καθοριστικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.