ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «μάχη των φύλων» στην εκλογή νέου επικεφαλής του SSM

08:00 - 07 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Η «μάχη των φύλων» στην εκλογή νέου επικεφαλής του SSM
Δύο είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), που αναμένεται να εκλεγεί την Τετάρτη από την ΕΚΤ και μετά θα λάβει τη σχετική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κούρσα διαδοχής της Γαλλίδας Ντανιέλ Νουί, εξελίσσεται σε «μάχη των φύλων», καθώς το βασικό κριτήριο είναι αν τη θέση θα διατηρήσει μία γυναίκα ή αν θα την καταλάβει κάποιος άνδρας.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι βασικοί υποψήφιοι είναι η Ιρλανδέζα, Σάρον Ντόνερι και ο Ιταλός Αντρέα Ένρια. Εσωτερικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου φανερώνει επίσης πως το… φύλο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής της Ντόνερι και ην εμπειρια αυτό του Ένρια.

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που έστειλε το Ευρωκοινοβούλιο στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και φέρνει στη δημοσιότητα το Bloomberg.

Στο έγγραφο σημειώνεται πως στο Ευρωκοινοβούλιο οι απόψεις είναι μοιρασμένες για τους δύο υποψηφίους.  Για τον Ένρια αναφέρεται πως του δίνει προστιθέμενη αξία η μεγάλη του εμπειρία, ενώ όσοι προτιμούν την Ντόνερι υπογραμμίζουν πως με την εκλογή της θα διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων σε σημαντικές θέσεις.

Ένα κριτήριο που προκαλεί, πάντως, εντύπωση, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως η Ντόνερι έχει 20ετή εμπειρία.

Να σημειώσουμε τέλος πως στην κούρσα διαδοχής της Νουί ήταν το προηγούμενο διάστημα και ο Γάλλος Ρόμπερτ Οφέλ, πρόεδρος των γαλλικών τραπεζικών αρχών, ο οποίος όμως φαίνεται πως έμεινε τελικά πίσω στις αξιολογήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.