ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμμεση παραδοχή ήττας από τον Τραμπ-Έκκληση στους Δημοκρατικούς για συνεργασία

21:02 - 07 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Έμμεση παραδοχή ήττας από τον Τραμπ-Έκκληση στους Δημοκρατικούς για συνεργασία
Αν και αρχικά ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως "τεράστια επιτυχία" τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, το απόγευμα της Τετάρτης ουσιαστικά παραδέχθηκε πως υπέστη σημαντικό πλήγμα, ιδιαίτερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς σε τομείς όπως το εμπόριο και οικονομία.

Ο ίδιος τόνισε πως έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς σε ζητήματα όπως οι υποδομές και η υγεία, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν στην άμυνα, στην προστασία των συνόρων και στην περιβαλλοντική πολιτική.

Ο κ. Τραμπ άφησε παράλληλα αιχμές κατά Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων που ηττήθηκαν στις εκλογές, λέγοντας πως η αποτυχία τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως ελπίζει να συνεργαστεί με το Κογκρέσο ώστε να λάβει χρηματοδότηση για να κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.