ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κρις Πάππας το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος του Κογκρέσου

08:44 - 08 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Ο Κρις Πάππας το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος του Κογκρέσου
Ενισχυμένη είναι η παρουσία της Ελλάδας στο Κογκρέσο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, καθώς εξελέγησαν δύο επιπλέον μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατάφεραν να επανεκλεγούν και προστέθηκαν ακόμη δύο.

Την επανεκλογή τους εξασφάλισαν ο Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα με ποσοστό 58%), ο Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριντα με 58%), ο Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%) και η Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%.

Οι δύο ελληνικής καταγωγής νεοεκλεγέντες είναι ο Κρις Πάππας, που εξελέγη στο Νιου Χαμσάιρ με τους Δημοκρατικούς και η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου - Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ, η συγκεκριμένη περιφέρεια θα έγραφε ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο αφροαμερικανό. Νικητής τελικά, ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου, Κρις Πάππας.

Ο κ. Χρήστος Πάππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «Puritan Backroom».

Μερικά από τα θέματα στα οποία δίνει βαρύτητα είναι η επιδημία των ναρκωτικών, η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα απόκτησης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ.

Επειτα από την αποφοίτησή του από το Harvard το 2002 επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης.

Ξεκίνησε την ανάμειξή του στα κοινά με την εκλογή του το 2002 ως πολιτειακός βουλευτής επί δύο θητείες, εκλέχτηκε ταμίας της κομητείας του Hillsborough, ενώ από το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιου Χαμσάιρ.

Ο κ. Πάππας βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στο εστιατόριο «Puritan» ως συνιδιοκτήτης επιβλέποντας την καθημερινή λειτουργία του και συγχρονίζοντας 230 υπαλλήλους. Πολύ συχνά εργάζεται μέσα στην κουζίνα δίπλα σε άλλους υπαλλήλους φτιάχνοντας σαλάτες, κόβοντας τυρί φέτα ή καθαρίζοντας τραπέζια και υποδεχόμενος τους πελάτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.