ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

22:28 - 08 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed
Aμετάβλητο κράτησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ το επιτόκιο την Πέμπτη, στο επίπεδο του 2% με 2,25%, τονίζοντας ότι η σταθερή βελτίωση της αγοράς εργασίας και οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες διατηρούν την οικονομία σε τροχιά.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC), διατηρώντας ανέπαφα τα σχέδια της για σταδιακή αύξηση επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ανακοινωθέν αποτυπώνει ελάχιστες αλλαγές στην εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε σχέση με τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τον πληθωρισμό να παραμένει κοντά στο στόχο του 2%, την ανεργία να υποχωρεί και τα ρίσκα για το οικονομικό outlook να φαίνονται ισορροπημένα.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν, ωστόσο, πως οι επενδύσεις των επιχειρήσεων «έχουν μετριαστεί σε σχέση με τον υψηλό ρυθμό της προηγούμενης χρονιάς», κάτι που μπορεί να αποτελέσει «βαρίδι» στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Η Fed έχει προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων τη φετινή χρονιά και αναμένεται να προβεί και σε τέταρτη αύξηση το Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.