ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελβούρνη: Άνδρας μαχαίρωσε περαστικούς-Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

10:05 - 09 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Μελβούρνη: Άνδρας μαχαίρωσε περαστικούς-Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
Πανικός προκλήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν ένας άνδρας ανατίναξε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι κατά περαστικών, οδηγώντας στον θάνατο ενός και τραυματίζοντας τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αστυνομία εκλήθη στην οδό Μπερκ στο κέντρο της πόλης στις 4.20 το απόγευμα (τοπική ώρα), έχοντας πληροφορηθεί ότι ένα όχημα είχε πέσει πάνω σε εμπορικό κέντρο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες.Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας, εμφανώς σε κατάσταση παροξυσμού, είχε ήδη τραυματίσει περαστικούς με μαχαίρι και απειλούσε να χτυπήσει και άλλους.

Μετά από σύντομη συμπλοκή, οι Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον οπλισμένο με μαχαίρι άνδρα που αρνήθηκε να παραδοθεί και πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, κραδαίνοντας το μαχαίρι του.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή φρουρούμενος. Σύμφωνα με την Herald Sun, ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Από την επίθεση του άνδρα σκοτώθηκε ακαριαία ένα άτομο, ενώ δύο ακόμη  μεταφέρθηκαν με τραύματα από μαχαίρι. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

«Το συμβάν δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται και ακόμα δεν αποκλείουμε ακόμα κανένα ενδεχόμενο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βικτώριας.

Παρά την αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας για την απουσία διασυνδέσεων του δράστη με τρομοκρατικές οργανώσεις, η Herald Sun αποκαλύπτει ότι έχει στην κατοχή της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο συλληφθείς είναι Σομαλός, και ότι το όνομά του ήταν γνωστό στην Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας της Αυστραλίας (Asio). Επίσης, το σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι αυστραλιανές αρχές διερευνούν τις σχέσεις του άνδρα με γνωστούς τρομοκράτες.

Η περιοχή παραμένει μέχρι στιγμής αποκλεισμένη ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί, ώστε να αποκλείσουν την ύπαρξη εκρηκτικών στο όχημα ή στους γύρω χώρους.

meeeeeee

melb3

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 09 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.