ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρία: Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός- «Αυτοκτονία» η απότομη μείωση ελλειμμάτων

16:39 - 09 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Τρία: Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός- «Αυτοκτονία» η απότομη μείωση ελλειμμάτων
Σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, απέρριψε για ακόμη μία φορά το αίτημα της Κομισιόν για αλλαγές στον προϋπολογισμό της χώρας για το 2019.

Η Ιταλία έχει λάβει διορία από την Κομισιόν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, προκειμένου να μειώσει την πρόβλεψη για το έλλειμμα, ωστόσο, ο Τρία τόνισε πως η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε μάλιστα ότι μια απότομη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σαν αυτή που ζητάει η Κομισιόν θα ήταν αυτοκτονία για την οικονομία της Ιταλίας. 

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον επικεφαλής του Eurogroup, ο κ. Τρία επισήμανε πως δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τον προϋπολογισμό του 2019, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες της Ε.Ε. είναι αδικαιολόγητες. 

Από την πλευρά του ο Μάριο Σεντένο κράτησε χαμηλούς τόνους και υποστήριξε πως δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup η επιβολή κυρώσεων προς την Ιταλία, παρότι η Κομισιόν έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα οδηγηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, αν δεν αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός.

Ο Σεντένο τόνισε ακόμα πως οι αγορές έχουν αμφιβολίες για τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως ένας αναθεωρημένος προϋπολογισμός θα καθησύχαζε τις αμφιβολίες αυτές. 

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμα πως αυτό που έχει σημασία είναι η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.