ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία - Επτά νεκροί

21:20 - 10 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία - Επτά νεκροί
Έκρηξη που οφείλεται σε αδιευκρίνιστο ατύχημα» προκάλεσε το θάνατο επτά στρατιωτών, σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που λάβαμε, είχαμε 7 μάρτυρες από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Χακάρι και έχουμε εξάλλου 25 τραυματίες», δήλωσε.

Η κατάσταση τεσσάρων από τους τραυματίες είναι σοβαρή και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα, συνέχισε ο Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Το υπουργείο είχε προσθέσει πως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε αγνοούμενους και δεν διευκρίνισε αν οι στρατιώτες που ήταν χθες αγνοούμενοι είναι εκείνοι των οποίων τον θάνατο ανακοίνωσε σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες στις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ο Ερντογάν δήλωσε πως ομάδα τεχνικών βρίσκεται επιτόπου για να τις αποσαφηνίσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.