ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη του υπουργικού συμβουλίου στη Μέι, με φόντο φήμες για πρόταση μομφής

22:35 - 14 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Στήριξη του υπουργικού συμβουλίου στη Μέι, με φόντο φήμες για πρόταση μομφής
Τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου εξασφάλισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω φημών ότι πρόκειται να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της.

Σε δήλωσή της, μετά το πέρας της πολύωρης συνεδρίασης της κυβέρνησης, η πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «έλαβε τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit».

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι η επιτευχθείσα συμφωνία είναι «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να διαπραγματευτεί». Πρόκειται για μία συμφωνία, εξήγησε χαρακτηριστικά, η οποία «εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Μέι, επίσης, επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσημη δήλωση στο Κοινοβούλιο της χώρας, ενημερώνοντας τόσο τους βουλευτές, όσο και τον βρετανικό λαό.

Πρόταση μομφής κατά Μέι;

Την ίδια στιγμή, το BBC, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου στελέχους των Τόρις, γράφει ότι οι οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι θα καταθέσουν πιθανότατα πρόταση μομφής εναντίον της την Πέμπτη. To ζήτημα θέτει και η εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενο δικές της πηγές.

Η πολιτική συντάκτης του BBC, Λόρα Κουένσμπεργκ, ανέφερε ότι οι υπέρμαχοι του Brexit είναι τόσο θυμωμένοι για το προσχέδιο συμφωνίας της κα. Μέι που στέλνουν γράμματα στον επικεφαλής επιτροπής των Συντηρητικών που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση οποιαδήποτε πρόκληση στην ηγεσία του κόμματος.

«Υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις μου λέει ότι ο θυμός των οπαδών του Brexit είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται πολύ πιθανό το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο- στέλνονται διαρκώς γράμματα» έγραψε στο Twitter η συντάκτρια του BBC.

Η ίδια τόνισε πως φαίνεται ότι ορισμένοι βουλευτές των Τόρις εγκαταλείπουν τη στάση αναμονής και περνούν στη δράση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.