ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Αυτό είναι το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα σε Βρετανία-ΕΕ

00:38 - 15 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Brexit: Αυτό είναι το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα σε Βρετανία-ΕΕ
Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit. Ευρωπαϊκές πηγές κάνουν λόγο για μία «αποδυναμωμένη σχέση», η οποία είναι και ο «καλύτερος διακανονισμός που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το Λονδίνο».

Το προσχέδιο, μεταξύ άλλων, καθορίζει τον τρόπο πρόσβασης των βρετανικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., ο οποίος θα κινείται στα πρότυπα των αμερικανικών και ιαπωνικών εταιρειών.

«Δεσμεύσεις στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας, της ακεραιότητας της αγοράς, την προστασία επενδυτών και στον θεµιτό ανταγωνισµό, και παράλληλα σεβασμός στα κανονιστικά συστήµατα των μερών, την αυτονομία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις ισοδυναµίας όσον αφορά το δικό τους συμφέρον» υπογραμμίζε το κείμενο του σχεδίου συμφωνίας, 585 σελίδων, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο κείμενο ειδική αναφορά γίνεται επίσης στη συμφωνία για την αποφυγή των λεγόμενων «σκληρών» συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Με βάση το κείμενο της συμφωνίας, κάθε τέτοια συμφωνία περιφρούρησης, που θα δει τη Βρετανία και την ΕΕ να εγκαθιδρύουν ένα ενιαίο τελωνειακό έδαφος, θα είναι προσωρινή και οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να πετύχουν μια συμφωνία για τις μελλοντικές του σχέσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, για να εξασφαλίσουν ότι μια περιφρούρηση δεν θα είναι απαραίτητη.

Ολόκληρο το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit στο Συνοδευτικό Υλικό

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 08:52 - 15 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.