ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση Μέι: «Καρέ» παραιτήσεων υπουργών

13:42 - 15 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση Μέι: «Καρέ» παραιτήσεων υπουργών
Κύμα παραιτήσεων δημιουργεί φουρτούνα στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όπου εγκρίθηκε το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

Παρελθόν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αποτελεί ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο δεύτερος υπουργός αρμόδιος για το Brexit που παραιτείται δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο για το Brexit». Την παραίτησή της υπέβαλε επίσης και η υφυπουργός του ίδιου χαρτοφυλακίου Σουέλα Μπρέιβερμαν. Στην επιστολή της επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας αναφέροντας ότι «δεν είναι Brexit». 

Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καταγραφή

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριαμσό του στο Twitter και προσθέτει: «Μετά λύπης μου πρέπει να καταθέσω την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία στην πρωθυπουργό. Είχα τη χαρά και το προνόμιο να υπηρετήσω στο Γραφείο της Βόρειας Ιρλανδίας και θα κρατήσω για πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις».

Παραίτηση και για τον Πίτερ Χέιν

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Βρετανός υπουργός Εργασίας Πίτερ Χέιν, το όνομα του οποίου βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματός του.

«Θα παραιτηθώ, για να ξεπλύνω το όνομά μου και θα προβώ σύντομα σε δήλωση» δήλωσε ο Χέιν, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ ότι θα ξεκινήσει σχετική έρευνα, όπως είχε ζητήσει η εκλογική επιτροπή.

Ο 58χρονος πολιτικός, ο οποίος ήταν παράλληλα και υπουργός αρμόδιος για την Ουαλία, έχει παραδεχθεί ότι «ξέχασε» να δηλώσει δωρεές ύψους 103.000 λιρών (137.000 ευρώ) προοριζόμενες για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, προκειμένου να γίνει υπαρχηγός του Εργατικού Κόμματος μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 15 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.