ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέι διόρισε νέο υπουργό Brexit, εν αναμονή πρότασης μομφής

20:27 - 16 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Η Μέι διόρισε νέο υπουργό Brexit, εν αναμονή πρότασης μομφής
Η Τερέζα Μέι προχώρησε την Παρασκευή στην αντικατάσταση των υπουργών που παραιτήθηκαν την Πέμπτη, αντιδρώντας στη συμφωνία Βρετανίας -ΕΕ για το Brexit.

Συγκεκριμένα, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφάσισε τον διορισμό του Στίβεν Μπάρκλεϊ στη θέση του υπουργού Brexit, από την οποία αποχώρησε ο Ντόμινικ Ράαμπ, Ο Μπάρκλεϊ είναι πρώην διευθυντής στην Barclays που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2010.

Επίσης, η Άμπερ Ρουντ επιστρέφει στο υπουργικό συμβούλιο και αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας, στη θέση της παραιτηθείσας Εσθέρ ΜακΒέι.

Η Μέι προσπαθεί να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και δεν πτοείται από τις αντιδράσεις εντός του κόμματός της.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, αυτή την ώρα δεν γνωρίζουμε καν, αν θα καταφέρει να φτάσει ως εκεί...

Κι αυτό γιατί οι αντάρτες των Συντηρητικών συνεχίζουν να στέλνουν επιστολές στην επιτροπή 1922, προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση μομφής.

Εφόσον συγκεντρωθούν οι 48 επιστολές που απαιτούνται, η διαδικασία θα γίνει άμεσα, με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη. 

Σε περίπτωση που οι αντάρτες πιάσουν τον αριθμό των 48 ψήφων, τότε η Μέι θα χρειαστεί 158 ψήφους από το κοινοβούλιο για να παραμείνει στη θέση της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.