ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρνιέ: Στο επίκεντρο η μελλοντική συνεργασία ΕΕ-Βρετανίας

14:52 - 19 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Μπαρνιέ: Στο επίκεντρο η μελλοντική συνεργασία ΕΕ-Βρετανίας
«Δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία» χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Brexit ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας, Μισέλ Μπαρνιέ.

Είμαστε σε αποφασιστικό σημείο όσον αφορά το Brexit, είμαι ευτυχής που οι υπουργοί της ΕΕ υποστηρίζουν το προσχέδιο της συμφωνίας, χρειάζεται να συμφωνήσουμε τις διαδικασίες για το πώς να επεκτείνουμε τη μεταβατική περίοδο, σημείωσε ο Μπαρνιέ. Τόνισε ακόμα ότι η ομαλή αποχώρηση είναι όρος για μία φιλόδοξη μελλοντική σχέση.

«Σήμερα το επίκεντρο είναι στη μελλοντική συνεργασία. Σε αυτή τη σχέση και οι δύο πλευρές θα έχουν πλήρη έλεγχο του ρόλου τους, σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι», πρόσθεσε.

Μία πιθανή παράταση της μεταβατικής περιόδου θα περιελάμβανε συνομιλίες για την οικονομική συνεισφορά της Βρετανίας, «δεν μπορώ να πω πόσα θα πρέπει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία αυτή θα πρέπει να έχει καθορισμένη ημερομηνία λήξης». «Θα προτείνω την ημερομηνία αυτή την εβδομάδα».

«Σκοπός της μεταβατικής περιόδου είναι να βρεθεί μία παγκόσμια εμπορική συμφωνία με την οποία θα αποφύγουμε τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.