ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: «Σημαντική πρόοδος» στη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι

23:11 - 21 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Brexit: «Σημαντική πρόοδος» στη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι
Ιδιαίτερα σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, όσον αφορά την οριστικοποίηση του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Πρόσωπο με γνώση της κατάστασης τόνισε ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα εργαστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθώντας να δώσουν στο κείμενο του σχεδίου την τελική του μορφή.

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Τετάρτη ότι σημειώθηκε πρόοδος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Μέι τόνισε πως συζήτησε όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Η ίδια επισήμανε πως θα επιστρέψει στη βελγική πρωτεύουσα το Σάββατο, προσθέτοντας θα ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση στα επίμαχα ζητήματα. Οι διαπραγματευτές έχουν λάβει κατευθύνσεις για να τα επιλύσουν, σημείωσε.

«Θα επιστρέψω το Σάββατο για επιπλέον συναντήσεις, μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο Γιούνκερ, για να συζητήσω πως θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή με τρόπο που θα είναι προς το συμφέρον των λαών μας» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο BBC.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.