ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το χάος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

23:31 - 23 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται το χάος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού
Τεταμένη παραμένει η ένταση στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, καθώς εκατοντάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική συγχρωτίζονται στη συνοριακή μεθόριο.

Την ίδια ώρα, η παρουσία του αμερικανικού στρατού στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από έντονη, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά τoν κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.

Η πλειοψηφία των μεταναστών έχει βρει προσωρινά καταλύματα στην πόλη Τιχουάνα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αμερικανικό «όνειρο».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μεξικανικών αρχών, περίπου 6.000 άτομα έχουν διασχίσει το Μεξικό τις τελευταίες εβδομάδες, με απώτερο στόχο να περάσουν στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του, εξουσιοδοτώντας τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν χρήση «νόμιμης βίας», ενώ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα κλείσουν τελείως τα σύνορα.

Τα καραβάνια των μεταναστών προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, δύο από τις φτωχότερες χώρες της αμερικανικής ηπείρου, αλλά και από τις πλέον επικίνδυνες, καθώς κατέχουν την «πρωτιά» παγκοσμίως στις ανθρωποκτονίες.

Οι μετανάστες, όπως δηλώνουν με κάθε ευκαιρία, αναζητούν μία «δεύτερη ευκαιρία», προκειμένου να δραπετεύσουν από το τοξικό μίγμα της βίας, της διαφθοράς και της οικονομικής ανασφάλειας που επικρατεί στις χώρες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.