ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταραχές στο Παρίσι με τα "κίτρινα γιλέκα"

23:51 - 24 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Ταραχές στο Παρίσι με τα "κίτρινα γιλέκα"
Αγριες συμπλοκές στο Παρίσι μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την πολιτική Μακρόν και για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Τα κίτρινα γιλέκα, (το όνομα το πήραν από τα γιλέκα με το έντονο κίτρινο χρώμα που φορούν οι διαδηλωτές στη Γαλλία) συγκρούστηκαν με την αστυνομία μπροστά στην Αψίδα του Θριάμβου και στους κεντρικότερους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας. Στις διαδηλώσεις που διαρκούν περισσότερο από δυο εβδομάδες συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Στη σημερινή η αστυνομία μέτρησε 105 χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα με 8 χιλιάδες στο Παρίσι και εκτιμά οτι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις μειώνεται διότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συμμετείχαν 224.000 περίπου.

 

Αυτή τη φορά οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα βίαιες και η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτός από τα δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού. Έγιναν συνολικά 35 προσαγωγές και κρατήθηκαν 22 διαδηλωτές. Συνολικά υπήρξαν οκτώ τραυματίες, ενώ το προηγούμενο σάββατο οι τραυματίες ήταν 106.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ κατηγορεί την αρχηγό της γαλλικής Ακροδεξιάς  Μαρίν Λεπέν οτι υποθάλπτει τις διαδηλώσεις διαμρτυρίας.

 

Τα επεισόδια σε βίντεο:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:29 - 25 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.